Predstavljamo EnRoute dioptrijska stakla za vožnju

04/09/2018

Za veću udobnost i sigurnost u zahtevnim uslovima vožnje

Putevi postaju sve zagušeniji, a dok mi provodimo sve više vremena u automobilu, oči postaju sve umornije. Vremenski uslovi, doba dana i pojačano osvetljenje modernih auto svetala utiču na vid.

Opremljene posebno razvijenim Glare Filterom, EnRoute značajno smanjuje ometajuće odsjaje i refleksije poboljšavajući kontrast i percepciju svetla. EnRoute sočiva poboljšavaju udobnost i sigurnost vožnje..

Još jedna važna činjenica koja se ne sme zanemariti je da 90% reakcija vozača zavisi od vida, s toga narušen vid usporava reakciju vozača. Situacija na putu se menja u sekundi, opasnost se pojavi niotkud, stoga su dobar vid i ispravna korekcija presudna.

EnRoute je dizajniran za motocikliste, minimizira vizualni stres i osigurava relaksiraniji vid.

Kombinujući premium monofokalna ili progresivna sočiva s posebno razvijenim Glare Filterom i opcionim filterom za pojačanje kontrasta, EnRoute nudi:

• Značajno smanjenje refleksija i neugodnih odsjaja vozila iz suprotnog smera

• Poboljšan kontrast i percepcija u situacijama lošeg osvetljenja, magle ili kiše

• Jasan i nesmetan vid na daljinu, na upravljačku konzolu i retrovizore

• Glatko, brzo prebacivanje između puta, upravljačke konzole i retrovizora

• EnRoute Pro za profesionalne vozače

Hoyina tehnologija osigurava stabilan vid i rapidno (re)fokusiranje

Većina vremena u vožnji provodi se gledanjem ispred sebe u daljinu, što zahteva široko, jasno vidno polje. Pogled se mora brzo prebacivati između različitih udaljenosti gledanja s minimalnim pokretima glave: sa puta na uređaj za navigaciju ili od retrovizora do upravljačke konzole. Fokusiranje i refokusiranje može biti posebno izazovno za starije vozače.

EnRoute progresivna sočiva sadrže Hoya-ine tehnologije: integrisani Double Surface Design za šire vidno polje i brzo prebacivanje između različitih udaljenosti, Balanced View Control za stabilnu percepciju slike u dinamičnim situacijama vožnje.

EnRoute Pro za profesionalne vozače

Za profesionalne vozače, Hoya je razvila EnRoute Pro sočiva. Koja nude sve prednosti EnRoute sočiva uz dodatan filter za pojačanje kontrasta i percepciju boja, uz još bolje smanjenje odsjaja od standardnog rešenja. EnRoute Pro progresivna stakla idu korak dalje, s optimiziranim dizajnom za udaljenost gledanja upravljačke konzole i retrovizora te uključuje opciono prilagođavanje individualnim situacijama nošenja, osiguravajući prirodan, relaksiran položaj vožnje.